Lwani fortsätter utforska världen

Norr om Auberdine hittade Lwani en stackars olycklig själ som inte verkade kunna få någon ro. Snäll som Lwani är så började hon genast hacka ihjäl onda varelsar om det nu kunde vara till någon hjälp.

Det kunde det tydligen, men där var den där rödlurviga typen igen! Lwani bankade glatt ihjäl honom med sin nya fina klubba och snodde grejen som höll snubben bunden till platsen av någon anledning. Den skulle förstöras i en blå eld i ruinerna söder om Auberdine. Men där var ju fullt av hemska spöken, så Lwani ville inte riktigt uppehålla sig där.

Lwani testade att sy lite kläder av allt läder hon samlat på sig istället. Sedan provade hon dem. Ganska snygga, så, men hennes andra var ju bättre…

Kanske någon annan ville ha kläderna, tänkte Lwani och tog båten till Darnassus. Där fanns ju ett AH, hade hon hört, och det måste ju testas. Lwani visste inte riktigt vad för slags grejer folk skulle kunna vara intresserade av, så hon mosade in allt hon inte själv hade användning för i olika auktioner.

När det var klart tränade hon lite hos sin personliga coach, och sen lekte hon i vattnet. Eftersom Lwani var så nyfiken undrade hon ju vad som hände om man simmade utför ett vattenfall. Hon fick lära sig att då slår man ihjäl sig, men man kan ju lyga tillbaka med sin själ och titta på utsikten. Fast hur ska man komma upp när man hoppat utför kanten på världen? Tur att Lwani hade en heartstone…

Den ledde henne tillbaka till Auberdine, där hon hjälpte en gnome med hans kommunikationslådor. De behövde ögonen från stora undervattensmonster, så det var bara att simma. Tur att Lwani är så bra på det.

Sedan tänkte Lwani att det kanske skulle gå att skaffa sönder den där artefakten som skulle till stället med spökena, men när det slutat på samma sätt fem gånger till tröttnade hon på att leka spöke.

Lwani gick och tämjde en björn istället. Den var sjuk och gick inte att bota, så hon fick uppdraget att gå och ha ihjäl så många sjuka björnar som möjligt. Snäll som Lwani är så gick hon med på det, fast hon drabbades av tillfällig rabies stup i kvarten och det var fruktansvärt tröttsamt. Kläderna blev nötta också, och det gillade inte Lwani alls.

Men sedan hittade Idesbald henne och hjälpte henne att slå ihjäl alla hemska spöken vid ruinerna. Lwani blev glad att få det avklarat, och snubben som varit fångad av den hemska artefakten var också nöjd. Fast Lwani tyckte väl att det var konstigt att han inte rörde sig ur fläcken nu när han var fri att göra det. Han kanske inte hade någonstans att gå eftersom han inte varit ute på så länge, tänkte Lwani och ryckte på axlarna.

Eftersom allt detta varit så jobbigt och lärorikt tyckte Lwani att det var dags att lära sig lite nya trix från coachen. Så hon stack tillbaka till Darnassus för att kasta in ännu mera saker i AH och lära sig lite nya grejer. Mathrengyl lärde henne hur man återuppväckte döda kompisar, vilket lät praktiskt om man nu hade kompisar som hade ovanan att dö i närheten av en. Det hade ju inte Lwani, men man vet ju aldrig, tänkte hon. Sedan tyckte Mathrengyl att hon skulle fara tillbaka till Moonglade för att lära sig mer. “Jaja, snart”, sa Lwani. “Jag måste bara fixa lite grejer först”. Sedan glömde hon snabbt bort det hela.

Lwani mindes att någon velat ha vatten ur en sån fontän, så hon tänkte att sent var bättre än aldrig och sprang för att skaffa det. Sedan var det någon som velat ha några artefakter ur en grotta i närheten också, och när hon ändå var i farten kunde hon ju skaffa det med.

Men det dröjde inte länge förrän Lwani önskade att hon struntat i att vara så snäll. Grottan var ju minst sagt svårnavigerad med en massa gångar och broar hit och dit. Och inte var det lätt att hitta saker när man hela tiden blev avbruten av diverse odjur som skulle slå på stackars Lwani. Inte för att det gjorde så ont, men det störde definitivt hennes koncentration. Till slut hade hon i alla fall hittat alla prylar i grottan och dessutom hjälpt en annan stackars fångad själ (det verkar vara gott om dem i världen) att bli fri. Ut hittade hon ju inte, så det blev heartstone för att ta sig hem.

Lwani satte sig tillrätta i en säng på värdshuset i Darnassus och funderade över om det var något hon glömt göra. I så fall tänkte hon göra det nästa dag, för nu var hon trött på allt kringspringande och dödande för idag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.