Polymorf

Eftersom Lwani inte riktigt trivdes i de mörka skogarna i Darkshore (kanske för att det var så mycket varelsar där som ville döda henne) for hon hem till Teldrassil där allt var snällare. Eller så var det bara som hon mindes det…

Efter lite upprensning av otrevliga typer kändes det inte som en dålig idé att fara tillbaka till Darkshore ändå. Kanske låg det ett mysigt land om man väl tog sig vidare bortom den mörka skogen?

 

Lwani hoppades verkligen det, för i Auberdine fanns det elaka typer som förvandlade Lwani till en liten grön gnome och sen sa åt henne att hon inte fick hela sig om de skulle duellera. Men hej och hå, det är ju det enda sättet att överleva när någon slår på en, tyckte Lwani och sprang för att ha ihjäl ett gäng björnar i ren ilska.

Men Lwani sansade sig snart och tog sig an lite lugnare sysslor, som att undersöka döda sköldisar som låg utspridda utmed kusten.

 

Och så var det ju Mathrengyls lilla uppdrag. Lwani hade farit till Moonglade bara för att få reda på att det var utanför Auberdine hon skulle lära sig saker. Slå ihjäl och lyssna på anden. Jaja, tyckte Lwani, och gjorde så. Som vanligt tyckte hon inte att det som sades verkade betyda någonting, men det var säkert bra.

Mathrengyl blev alldeles jätteglad över att Lwani blivit så vis och lärde henne gladeligen hur hon skulle förvandla sig till en björn. Lwani tyckte det var jättekul och ville lära sig mera. Mathrengyl ryckte på axlarna och sa att hon kunde ju fara tillbaka till Moonglade och lära sig bli ett sjölejon också. Glad i hågen teleporterade Lwani dit. Men lätt var det ju inte. Shannah hittade henne när hon alldeles snurrig hade irrat sig ner i en grotta på jakt efter något slags halsband. Shannah visste var man skulle leta, och inte var det i grottan i alla fall.

För att hjälpa till med saken var Shanna tvungen att teleportera dem över hela världen. “Hitåt ska vi”, hojtade hon och rusade iväg. Lwani var i en stad hon aldrig sett förut och var lite överväldigad, men det var ju bara att följa efter. Det var ganska snyggt iaf, tänkte hon.

Till slut kunde Lwani återvända till Moonglade med två halva halsband som hon satte ihop och visade för rätt person. Och så fick hon lära sig bli sjölejon! Lwani spenderade resten av dagen med att simma runt under vattnet. Shannah tyckte att hon var konstig. Men vem bryr sig? Det är superskoj att leka undervattningsvarelse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.